“Een groot technisch spectrum maakt het werk altijd uitdagend”

Tristan Zaaijer - Technisch Specialist Voertuigtechniek

“De Rotterdamse metro heeft me altijd al geboeid. Toen ik in 2007 bij de museumstichting Romeo als vrijwilliger aan de slag ging bij het oudste metrorijtuig van Nederland, wist ik het zeker: ik wilde de techniek in, om uiteindelijk bij de RET te gaan werken. Ik koos voor de opleiding Werktuigbouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam. Naast mijn studie maakte ik ’s nachts de metrovoertuigen op de emplacementen klaar voor de dienst en anderhalf jaar later solliciteerde ik met succes naar een stageplaats op de afdeling Voertuigtechniek. 

Mijn stageopdracht richtte zich op het ontwikkelen van een zogenoemde midlife revisie voor 81 metrorijtuigen die tussen 1998 en 2002 gebouwd zijn. Zo’n revisie is eigenlijk een grootschalige opknapbeurt, die ervoor moet zorgen dat de rijtuigen nog eens vijftien jaar bedrijfszeker en representatief kunnen blijven rijden. Ik heb een overzicht gemaakt met alle acties die tijdens deze revisie zouden kunnen worden uitgevoerd. Samen met collega’s van Voertuigtechniek, monteurs, werkvoorbereiders en onderhoudsspecialisten heb ik een groot aantal punten onderzocht. Vervolgens konden de acties worden verfijnd of gewijzigd, of eventueel in een kleinere onderhoudsbeurt worden ondergebracht. 

Tijdens mijn stageperiode heb ik veel geleerd. Collega’s waren altijd bereid om te helpen en gaven graag uitleg. Ook maakte ik deel uit van de projectgroep Midlife revisie. Na mijn stage ben ik enkele dagen per week op de afdeling Voertuigtechniek blijven werken om er aan het einde van mijn opleiding te kunnen afstuderen. Inmiddels ben ik aangenomen als Technisch Specialist Voertuigtechniek.

Bij de RET vind je een groot technisch spectrum, waardoor het werk altijd uitdagend blijft. De afwisseling tussen werken op kantoor en onderzoek doen in de werkplaatsen geeft een toegevoegde waarde. Doordat je met collega’s uit alle hoeken van de organisatie in contact komt, leer je de verschillende invalshoeken beter kennen. Ook is er veel ruimte voor je eigen ideeën.”


Collega's aan het woord

Petra Sparreboom

Petra Sparreboom

Buschauffeur
Ik heb al 24 jaar de leukste baan van de hele wereld. Ik vind het geweldig om met de bus te rijden en geniet van het contact met de passagiers.
Pieter van der Tang

Pieter van der Tang

Teamleider Spoorwegtechniek
Van technisch inhoudelijk naar een meer sturende en ondersteunende rol
Kevin Hofstede

Kevin Hofstede

Monteur Tram
Werken bij het grootste stedelijk vervoerbedrijf van Nederland”, dat spreekt mij enorm aan. Vooral het trammaterieel maakt het extra bijzonder, dat heb je niet in elke stad.
Bekijk meer testimonials