Een eigen CAO

De afspraken over arbeidsvoorwaarden hebben we vastgelegd in een eigen CAO. Bij de RET heb je standaard een werkweek van 36 uur. Je salaris is vooral afhankelijk van de zwaarte van de functie. Daarnaast spelen kennis en ervaring een rol bij de inschaling. Bovenop het salaris ontvang je jaarlijks 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering. Als aanvulling op het salaris krijg je bij de RET speciale vergoedingen:

  • Toeslagen voor werken in onregelmatige dienst
  • Een eenmalige uitkering voor goede en bijzondere prestaties

Tot de standaard secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder andere:

  • Een werkgeversbijdrage aan de pensioenpremie
  • Een bijdrage aan de levensloopregeling
  • Een (voorwaardelijke) bijdrage aan de premie voor de ziektekostenverzekering
  • Een arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • Gratis reizen met alle RET-voertuigen voor alle medewerkers van de RET en een fikse korting voor gezinsgenoten, partners en kinderen

Opleidingsbudgetten

De RET hecht veel belang aan ontwikkeling en groei. ‘Aardig onderweg’ slaat wat dat betreft ook op de loopbaan van onze medewerkers. We hebben opleidingsbudgetten voor cursussen, trainingen en opleidingen die functie gerelateerd zijn of noodzakelijk om in te kunnen stromen in een andere RET-functie. Ook zijn er goede mogelijkheden om door te groeien, uiteraard afhankelijk van de eigen capaciteiten en de beschikbare functies. 

Ook leuk: Jong RET

Medewerkers die jonger zijn dan 36 jaar, zijn verenigd in Jong RET. Ruimte voor talent staat hoog op de agenda bij de RET en dat sluit goed aan bij deze groep jonge, enthousiaste medewerkers. Het is een club die 'jong van geest' is en staat voor verdieping, verandering en uitdaging in en naast het werk. Daarnaast is Jong RET sparringpartner en klankbordgroep voor de directie.


Collega's aan het woord

Petra Sparreboom

Petra Sparreboom

Buschauffeur
Ik heb al 24 jaar de leukste baan van de hele wereld. Ik vind het geweldig om met de bus te rijden en geniet van het contact met de passagiers.
Pieter van der Tang

Pieter van der Tang

Teamleider Spoorwegtechniek
Van technisch inhoudelijk naar een meer sturende en ondersteunende rol
Ton Smulders

Ton Smulders

Metrobestuurder
Machtig gevoel om zo’n metro in gang te zetten
Bekijk meer testimonials