De techniek van de RET

Zonder de technici van de RET zou het openbaar vervoer in Rotterdam piepend en krakend tot stilstand komen. Technici zorgen ervoor dat onze infrastructuur en voertuigen in perfecte staat verkeren. Ze voeren reparaties en (preventief) onderhoud uit en hebben een belangrijke rol bij nieuwbouw en vervanging. Dat maakt ons bedrijf voor technici tot één van de meest interessante werkgevers in de regio Rotterdam.

Diversiteit aan functies

Bij de RET werken diverse soorten technici. Bijvoorbeeld elektromecaniciens, civiele technici, voertuig monteurs, bouwkundigen, technisch bedrijfskundigen en werktuigbouwkundigen. In functies die uiteenlopen van VMBO- tot WO-niveau. Er zijn altijd uitstekende mogelijkheden voor verdere ontwikkeling.

Niet alleen voertuigen

De techniek van de RET beperkt zich zeker niet tot de voertuigen. Je kunt bij ons ook werken aan de infrastructuur, inclusief hightech communicatietechnologie en bouwkundige voorzieningen.

Zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor goede ideeën staan bij de RET hoog in het vaandel. We steken graag onze nek uit om met innovatieve oplossingen te komen. Het resultaat daarvan zie je dagelijks terug in ons hele vervoersgebied.

HBO’ers en WO’ers


Als technicus op HBO - of WO-niveau lever je een bijdrage aan innovatieve projecten op het gebied van infrastructuur en communicatietechniek.
Lees verder

VMBO’ers en MBO’ers

 

Veiligheid en comfort voor de reiziger staan bij de RET voorop. Technici op VMBO- en MBO-niveau leveren daaraan een belangrijke bijdrage met onderhoud en reparatie van voertuigen.

Lees verder


De Onderhoudsmonteur

Volg vanaf september 2013 de opleiding met betaald leerwerktraject bij de RET.

Bekijk meer informatie

Collega's aan het woord

Tristan Zaaijer

Tristan Zaaijer

Technisch Specialist Voertuigtechniek
De Rotterdamse metro heeft me altijd al geboeid.
Ellen Rouss

Ellen Rouss

Controleur OV
Het werk van controleur OV is lekker veelzijdig.
Peter Smol

Peter Smol

Specialist Energietechniek
Iedereen krijgt vroeg of laat de kans om verder te komen
Bekijk meer testimonials