“Een rol van coachen, sturen en signaleren”

Wilfred Nipius - Chef Energievoorziening

 “Toen ik bij de RET begon, had ik echt een gevoel van thuiskomen. Er werkt hier een prettig type mensen. Daarnaast maakt de RET een verzelfstandigingsproces door en dat heb ik in 2000 ook bij Eneco meegemaakt. De RET is van het ambtelijke af en zet nu stappen naar resultaatgericht werken. Tegelijkertijd ligt er een taakstelling om te bezuinigen. We willen ergens heen én we moeten bezuinigen, dat vind ik een geweldige uitdaging.

Wat mijn werk zo leuk maakt, is het voor elkaar krijgen van verandering. Medewerkers laten zien en begrijpen wat ik doe en hen ertoe bewegen om daarin mee te gaan. Mijn afdeling zorgt ervoor dat de energievoorziening van tram en metro gewaarborgd is. De productiechefs Metro (tractie) en Tram (bovenleiding) staan als uitvoerder direct in contact met de monteurs. Zelf ben ik gemiddeld een halve dag per maand buiten. Dan ga ik langs bij ploegen die bezig zijn, ook ’s nachts. Hier op de locatie maak ik vrijwel dagelijks een praatje met monteurs: wat speelt er, waar lopen jullie tegenaan? Zo heb ik een goed beeld van hoe alles reilt en zeilt.

Ik werk sinds januari 2011 bij de RET. Daarvoor heb ik acht jaar bij Eneco gewerkt en tweeënhalf jaar bij een aannemer. Na de mavo heb ik verschillende opleidingen gedaan: mts en hts Energietechniek, ontwerpen van hoogspanningsinstallaties, hogere gastechniek en hbo Bedrijfskunde. 

In mijn huidige functie ga ik niet meer in op de details. De combinatie van ervaring en kennis op hoofdlijnen maakt dat ik me via een paar vragen een goed beeld kan vormen. Mijn rol is coachen, sturen en signaleren. Het contact met mensen vind ik heel belangrijk, iedereen meekrijgen naar het resultaat dat ons voor ogen staat.”


Collega's aan het woord

Onno Donkervoort

Onno Donkervoort

Manager ICT
Op ICT gebied veel innovaties en vernieuwingen
Ton Smulders

Ton Smulders

Metrobestuurder
Machtig gevoel om zo’n metro in gang te zetten
Michiel de Gijt

Michiel de Gijt

Maintenance Engineer
Als maintenance engineer bij Inframanagement ben ik verantwoordelijk voor het onderhoud en de vernieuwing van de railinfrastructuur.
Bekijk meer testimonials